Grad Donja Stubica

Prebacite se na desktop verziju

"STUB-KLUB" tokom ljeta provodi građansku akciju Da pokucamo u drvo!

Da kucnem u drvoNa natječaju za građanske akcije pod nazivom ''Naš doprinos zajednici'' koji je početkom ljeta raspisala Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva čije sjedište je u Puli, donjostubički Klub mladih "STUB-KLUB" je dobio 13 000 kn za provedbu građanske akcije "Da pokucamo u drvo!" Ova građanska akcija provodi se zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Građanskom akcijom "Da pokucamo u drvo !" će se osmisliti i napraviti drvene klupe i stolove za gradske javne površine u Donjoj Stubici: parkove, dječja igrališta, ispred pojedinih ustanova i stambenih zgrada, u aleji kestena, kod nove sportske dvorane u sklopu osnovne škole i sličnim javnim prostorima. Akcijom je predviđeno napraviti ukupno 24 drvene klupe i 6 drvenih stolova. Također će se u sklopu akcije izraditi mala drvena montažna tj, prenosiva pozornica od paleta (ukupne površine do 20 m2) kako bi se bolje i kvalitetnije organizirale brojne aktivnosti gradskih udruga i ustanova. Pozornica će se zbog svojih dimenzija i karakteristika moći smjestiti u prostorije i uklopiti u interijere udruga i ustanova.

Ovu građansku akciju će Klub mladih provesti u partnerstvu sa Gradom Donja Stubica koji će akciju financirati sa 30 % ukupne vrijednosti (5.000,00 kn) i koji će pomoći Klubu mladih da uspješno provede samu akciju koordinirajući pojedine faze akcije i sa svojim komunalnim pogonom pripremajući javne gradske površine sa postavljanje izrađene opreme. Sljedeći partner u akciji je Klub liječenih alkoholičara Stubica među čijim članovima ima vrsnih majstora i obrtnika koji znaju raditi sa drvom pa će mladima pomoći svojim iskustvom i znanjem da kvalitetno iskoriste raspoloživ materijal i alate. Partner u projektu je i Društvo naša djeca Donja Stubica čiji će odrasli članovi pomoći u bojanju izrađene opreme, a djeca biti prvi „probni“ korisnici izrađane opreme. Voditelj akcije je Zvonimir Babić iz STUB-KLUB-a koji je veće organizirao slične akcije u zajednici, a svi sudionici akcije biti će volonteri. Stoga se pozivaju svi zainteresirani građani, posebice mladi kao i njihovi roditelji da se pridruže ovoj akciji i kreativno provedu ljeto družeći se i izmjenjujući iskustva ideje. Svi zainteresirani mogu se javiti u prostorije "STUB-KLUB"-a u Topličkoj 5 ili na telefon 049 286-432 gdje će se dobiti upute u točan raspored aktivnosti i tijeku provedbe same akcije.