Grad Donja Stubica

Prebacite se na desktop verziju

Projekt Igraj se! uspješno se odvija u prekograničnoj suradnji sa susjednom Slovenijom

igraj seIgraj se! je novi projekt koji Mreža udruga Zagor provodi u partnerstvu sa Zagorskom razvojnom agencijom i Razvojnom agencijom Kozjansko iz Slovenije. Projekt je krenuo sa početkom 2014. godine i trajati će do ožujka 2015. godine. U sklopu projekta osmisliti će se sa srednjoškolcima/kama edukativno-zabavne igre i proizvode. Stoga se tokom godine u Zagorju na više lokacija (Terme Jezerčica npr.) održavaju radionice o izradi proizvoda, dizajnu te će se do kraja godine tiskati igre i izraditi tematski proizvodi te organizirati više kulturnih događaja s prezentacijom igara i prirodne i kulturne baštine.

Mreža udruga Zagor kao partner će biti odgovorna za koordiniranje aktivnosti na svoje području i za animiranje uključenih dionika u implementaciju projekta. Zagor će biti odgovoran za operativni dio izvođenja projekta u Krapinsko-zagorskoj županiji. Javno tijelo uključeno i pripremu i provedbu projekta je kod nas Krapinsko-zagorska županija

Drugi suradnici u županiji su: Srednja škola Bedekovčina, Srednja škola Oroslavje, Osnovna škola Sveti Križ Začretje, Gimnazija Antuna Gustava Matoša Zabok, Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Udruge članice Mreže udruga Zagor (uključujući i donjostubički „STUB-KLUB“), Društvo naša djeca Zabok te Udruga invalida Zlatar. Opći prekogranični ciljevi projekta: kroz igru, kulturne događaje, razne radionice i kroz 13 odgojno obrazovnih proizvoda (koji će se kreirati zajedno s mladima tijekom projekta) će se djecu, mlade i zajednicu potaknuti, da na zanimljiv i inovativan način uče o zajedničkoj baštini pograničnog područja. Aktivnosti koje se provode na projektu: oblikovanje zajedničkog logotipa, maskote i promotivnog materijala projekta, prikupljanje prirodne i kulturne baštine koja će biti predstavljena u novim proizvodima, priprema i oblikovanje 13 novih proizvoda i dva kulturna događaja, testiranje novih proizvoda na projektnom području kroz predstavljanje baštine područja, omladinski kamp poznavanja baštine i tradicionalnih obrta, predstavljanje i diseminacija novih proizvoda na projektnom području te priprava liste drugih inovativnih načina upoznavanja prirodne i kulturne baštine kroz obrazovne proizvode. Ukoliko se netko od građana želi uključiti i sudjelovati na projektu slobodno se može javiti voditeljici projekta Nikolini Krušelj u Mrežu udruga Zagor na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili više informacija o samome projektu potražiti na www.zagor.info.